Búrky sa už blížia. Dorazia večer v dvoch vlnách

Peter Minárik

Na mnohých miestach nášho územia máme aktuálne prevažne slnečné počasie s teplotami nad +30 °C. K našim juhozápadným hraniciam sa však už teraz blížia búrky.

Slnečné počasie, ktoré aktuálne panuje na mnohých miestach nášho územia destabilizuje atmosféru a vytvárajú sa tak vhodné podmienky pre vývoj búrky. Tie sa už teraz začínajú vytvárať v oblasti severozápadného Maďarska.

Postupne by mali tieto búrky narastať a po 17:00 by mohli doraziť nad naše územie. Táto prvá búrková vlna sa vyskytne najmä na juhu Podunajskej nížiny.

Druhá búrková vlna sa očakáva z Rakúska. Zhruba okolo 22:00 až 23:00 by búrky z Rakúska mali postúpiť do oblasti Bratislavy a Záhoria.

Ako vidieť na animácii, tak počas noci sa postupne rozšíria nad celé západné Slovensko a ustávať by mali až v ranných hodinách. To však nebude koniec. Zrážky sa rozšíria a počas nedele sa budú búrky vyskytovať na mnohých miestach nášho územia.

Búrky budú sprevádzané predovšetkým prívalovými zrážkami. Prechodne počítajte aj so zosilnením vetra.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd