Búrky sa začali tvoriť. Bratislavu sužuje silný lejak

Peter Minárik

Na čele studeného frontu sa začali tvoriť búrky, ktoré prinášajú výrazné zrážky. Najintenzívnejšia búrka sa v týchto chvíľach vyskytuje v našom hlavnom meste.

Vyzeralo to na deň bez búrok, ale tie sa nakoniec ozvali. Prvé búrky sa začali vytvárať priamo nad Bratislavou a práve bratislavská búrka je aktuálne najintenzívnejšia.

Tá totiž prináša výdatný lejak už niekoľko desiatok minút. Kanalizácia v meste má čo robiť, aby stíhala odvádzať dažďovú vodu. 

Zrážkomerné stanice v našom hlavnom meste zaznamenali už okolo 20 mm zrážok. Lokálne to však mohlo byť aj viac. Napríklad zrážkomerná stanica v starej Petržalke uvádza až cez 60 mm, no tento údaj je zrejme nepresný.

Búrkam však v našom hlavnom meste ešte rozhodne nie je koniec. Ďalšie búrky sa tvoria v oblasti Neziderského jazera a postupujú nad naše územie.

Medzičasom sa ďalšie búrky tvoria na Považí a postúpia nad Trenčiansky a Žilinský kraj. Polohu zrážok a búrok sledujte TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd