Čaká nás opäť vlna silnejších búrok

Čaká nás opäť vlna silnejších búrok
Peter Minárik

Na začiatku týždňa sa zopakuje niečo podobné ako sme zažili tento týždeň. Našu oblasť čaká séria búrok.

Uplynulý týždeň bol v našej oblasti pod vplyvom tlakovej níže, ktorá sa nachádzala nad strednou Európou a zabezpečovala najskôr od juhu príliv teplého a vlhkého vzduchu, ktorý sa labilizoval a v našom regióne vznikali silné búrky. 

Následne sa začalo ochladzovať zrážky prešli do trvalejšieho dažďa. Podobná situácia akú sme mali uplynulé dni sa môže zopakovať aj v nasledujúcom týždni,

Nad strednú Európu sa začne nasúvať tlaková níž z Talianska, ktorá tu opäť pobudne minimálne do stredy. Zatiaľ sa neočakávajú trvalejšie zrážky, ale ,,len,, búrky. 

Tlaková níž, ktorá sa bude nachádzať nad strednou Európou na začiatku týždňa bude zabezpečovať prísun teplého a vlhkého vzduchu. Tento vzduch sa opäť bude labilizovať a vznikať budú prehánky a búrky.

Prvá vlna búrok nás čaká možno už v pondelok popoludní a večer, no zatiaľ najsilnejšie búrky sa očakávajú počas utorka. Búrky sa môžu objaviť na mnohých miestach a môžu prinášať aj nebezpečné sprievodné javy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd