Čaká nás pokojný víkend s minimom zrážok

Peter Minárik

Také príjemné a pokojné počasie, aké nás čaká počas nasledujúceho víkendu sme tu už dlho nemali. Uplynulé víkendy kazili popoludní prehánky a búrky. Tento víkend bude príjemný.

Počasie v našej oblasti sa dostalo pod vplyv tlakovej výše, ktorá sa nachádza nad Ruskom. Táto tlaková výš bude mať dominantný vplyv na počasie u nás počas celého víkendu, a tak nás čaká pokojné víkendové počasie.

Uplynulé dni a týždne totiž do našej oblasti prúdil veľmi teplý a vlhký vzduch a práve vlhký vzduch nebol dobrý. Ten k nám prinášal popoludňajšiu labilizáciu vzduchu v ktorom sa neskôr tvorili prehánky a búrky.

Tento víkend budeme v teplejšom, no suchšom vzduchu a tak zrážky hrozia len výnimočne.

Sobota prinesie prevažne polooblačné až oblačné počasie. Riziko zrážok je len minimálne a teploty by sa počas dňa mali vyšplhať na +21 až +27 °C.

Nedeľa by na našom území mala byť teplejšia. Maximálne teploty sa dostanú na +23 až +29 °C.

Oproti sobote by v nedeľu malo byť ešte menej oblačnosti a zrážky sa budú vyskytovať len výnimočne.

Pravdepodobnosť zrážok počas nadchádzajúceho víkendu je len do 10 %, ako vidieť na mape celkových očakávaných zrážok na nasledujúci víkend, tak numerické modely zrážky ani na našom území neočakávajú.

Začiatok aj nové dni budúceho týždňa prinesú veľmi podobné počasie ako v priebehu nasledujúceho víkendu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd