Čaká nás prudké ochladenie a aj celodenné mrazy

Peter Minárik

Nasledujúce hodiny neprinesú len sneženie, ale aj ochladenie, ktoré zásadne ovplyvní vývoj počasia aj na nasledujúce dni.

Nad naše územie sa v priebehu dnešného popoludnia začne od severu dostávať studený, pôvodom arktický vzduch, ktorý začne kvapalné zrážky meniť na snehové, no súčasne sa bude na našom území výraznejšie ochladzovať.

Dnešné maximálne teploty vystúpia na našom území ešte na +3 až +8 °C, ale zajtrajšie teploty budú výrazne nižšie. Maximá sa vyšplhajú na -4 až +2 °C, len v Podunajskej nížine môže byť chladnejšie a to do +4 °C.

V porovnaní s dnešným dňom sa tak ochladí aj o viac ako 5 °C. 

V nasledujúcich dňoch sa nad naše územie rozšíri v chladnom vzduchu výbežok vyššieho tlaku. Ten spôsobí, že teploty sa budú pohybovať maximálne do +3 °C, pričom na severe sa budú teploty pohybovať aj počas dňa pod bodom mrazu.

Mrazy sa zvýraznia v noci. V noci na štvrtok môžu teploty klesať v dolinách a v kotlinách aj k -15 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd