Čaká nás séria teplých dní s 30 stupňovými horúčavami

Čaká nás séria teplých dní s 30 stupňovými horúčavami
Ľubomír Franko

Nasledujúci týždeň bude na našom území mimoriadne teplý. Teploty vystúpia cez +30 °C. Počasie bude teplotne výrazne nadpriemerné.

Po chladnom máji začal jún s vyššími teplotami. Tie už dosiahli aj +30 °C, tridsiatky sa k nám vrátia opäť počas nasledujúceho týždňa. Nad oblasť Balkánskeho polostrovu sa totiž dostane mohutná tlaková výš. Po jej strane začne do strednej Európy vrátane nášho územia prúdiť veľmi teplý, pôvodom tropický vzduch od juhu.

Teploty pôjdu aj cez +30 °C

Už v nedeľu k nám začne prenikať teplejší vzduch a teploty pôjdu nahor. Denné maximá by mali od nedele minimálne do štvrtku dosahovať od +26 do +32 °C. Takéto teploty budú aj vysoko nadpriemerné, v priemere o 4 až 10 °C vyššie ako býva zvykom. 

Teplé počasie ale nebude úplne slnečné. Najmä na horách sa môžu objaviť popoludňajšie búrky, ktoré prinesú nie len ochladenie, no aj krúpy či prívalové lejaky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd