Čaká nás teplotný šok. Ochladí sa aj o 15 °C a príde sneženie aj mrazy

Peter Minárik

Pred nami je veľmi teplá Veľká noc, ktorá prinesie mimoriadne vysoké teploty. Tie sa budú šplhať až k hranici +25°C, avšak hneď po Veľkej noci sa teploty prudko prepadnú a počasie sa doslova zblázni.

Apríl je známy svojim premenlivým počasím, pri ktorom sa často strieda teplé a studené počasie. To nás čaká aj nasledujúce dni a zmena to bude výrazná, no našťastie len dočasná.

Veľká noc prinesie na naše územie veľmi teplé počasie. Do našej oblasti sa bude dostávať teplý vzduch od juhu až juhozápadu po okraji rozsiahlej tlakovej výše, ktorej stred sa bude nachádzať nad východnou Európou. 

Veľkonočné počasie bude teplé a to predovšetkým v nedeľu a v pondelok, kedy teploty na našom území budú stúpať až na vysoké hodnoty do +25 °C, potom však príde náhla zmena.

Zo Škandinávie sa nad Rusko dostane hlboká tlaková níž a súčasne sa nad Severným morom zvýrazní tlaková výš. Vďaka tomu sa do našej oblasti prepadne od severu mimoriadne studený vzduch. 

Ochladenie bude náhle. Zatiaľ čo v pondelok vystúpia teplota na +19 až +25 °C, tak v utorok bude už len od +4 do +12 °C.

Teploty sa tak na našom území prepadnú aj o viac ako 15 °C. Môžeme to ilustrovať na príklade Oravy, kde v Liesku sa ešte v pondelok očakáva až +19 °C, no v utorok už len od +3 do +4 °C.

Vďaka chladnému vzduchu nás čaká aj sneženie, ktoré zasiahne predovšetkým severné regióny Slovenska. Celé územia sa musí pripraviť na mrazy, ktoré prídu v noci na utorok a potom najmä v noci na stredu. Mrazy môžu uškodiť najmä ovocinárom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd