Čaká nás veľmi studená noc. Teploty poklesnú aj pod -10 °C

Čaká nás veľmi studená noc. Teploty poklesnú aj pod -10 °C
Peter Minárik

Naša oblasť sa nachádza v studenom vzduchu. Súčasne však počasie začína dostávať pod kontrolu tlaková výš a tá prinesie veľmi studenú noc. Nasledujúca by mala byť najchladnejšia.

Po ochladení a snežení, ktoré prišlo do našej oblasti na začiatku tohto týždňa zostáva v niektorých oblastiach aj naďalej snehová pokrývka.

Snehová pokrývka sa nachádza najmä na severe, kde nasnežilo len počas dnešného dňa. Súčasne však počasie začína preberať pod svoju kontrolu tlaková výš, ktorá sa postará o to, že nás čaká veľmi studená noc.

Teploty totiž pri vyjasnení budú klesať aj pod hranicu -10 °C.

očakávané minimálne teploty
očakávané minimálne teploty

Pod túto hranicu sa teploty dostanú predovšetkým v oblastiach severného Slovenska a to najmä v dolinách a v kotlinách, kde môžu teploty klesať až k -15 °C. 

Aj nasledujúce dni by mali byť pod vplyvom oblasti vysokého tlaku vzduchu a počas noci nás naďalej čaká jasné počasie, pri ktorom budú teploty klesať k hranici -10 °C.

Tak chladno, ako bude túto noc sa však už neočakáva.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd