Čakajú nás intenzívnejšie búrky. Búrky čakajte aj v noci

Čakajú nás intenzívnejšie búrky. Búrky čakajte aj v noci
Peter Minárik

Nasledujúce hodiny prinesú zrejme prvé silnejšie búrky počas tohtoročnej búrkovej sezóny. Intenzívne búrky sa môžu vyskytovať aj počas večerných hodín.

Nasledujúce hodiny, ba priam skôr dni nás čaká premenlivé a poriadne búrlivé počasie s početnými búrkami, ktoré môžu byť aj intenzívnejšieho charakteru.

Naše územie sa totiž dostane do teplého, južného prúdenia. Súčasne sa v našej oblasti začne prehlbovať tlaková níž, ktorá teplému vzduchu pridá vlhkosť a to je ideálna kombinácia pre tvorbu búrok.

Naše územie čaká niekoľko búrkových vĺn, ktoré budú postupovať od juhu až do utorka.

Prvá vlna by mala doraziť v nedeľu ráno a dopoludnia. Postupne sa v nedeľu počas dňa rozšíria búrky nad väčšinu nášho územia.

Ďalšia, zrejme výraznejšia vlna búrok, by mala prísť v noci z nedele na pondelok a búrky sa budú vyskytovať aj počas celého pondelka.

Búrky, ktoré nás čakajú budú sprevádzané prívalovými zrážkami a ojedinele aj krúpami. Blýskať sa tak bude až do stredy a to vo dne aj v noci. Priebežné informácie o vývoji vo Vašom okrese môžete sledovať TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd