Čakajú nás opäť teplotne nadpriemerné dni. Pridajú sa búrky

Peter Minárik
Po chladnom závere apríla priniesol 1. máj návrat jarného počasia. Nasledujúce dni budú síce premenlivé, ale teplotne nadpriemerné.

Po niekoľkých chladných dňoch teploty opäť prekonali hranicu +20°C. Včera bolo v Stropkove nameraných až +22,4°C a takéto teploty nás čakajú už stále. Maximálne teploty však pôjdu v priebehu tohto týždňa ešte vyššie a na jeho konci budú prekonávať hranicu +25°C. Síce bude teplo, ale ideálne počasie nás tak celkom nečaká.

Počas totiž až do stredy bude na našom území pod vplyvom oblasti nižšieho tlaku, ktorá sa bude rozkladať južne od nášho územia a prinesie výraznejšie zrážky predovšetkým na Balkán. Táto oblasť tlakovej níže bude prinášať ku nám prevažne oblačné počasie s prehánkami a opäť sa môžu vrátiť aj búrky. Na animácii očakávaných zrážok vidieť, že zrážky sa na našom území budú vyskytovať najmä počas popoludnia.

Napriek tomu, že na oblohe bude viac mrakov ako slnka, tak do našej oblasti bude opäť prúdiť teplý vzduch. Ten bude prinášať opäť teploty, ktoré sa budú pohybovať na nadpriemerných hodnotách na súčasnú ročnú dobu. Už dnešné teploty budú o niekoľko stupňov vyššie ako je na 2.máj zvykom a takto to bude aj nasledujúce dni.

Očakávané teplotné anomálie počas dnešného dňa


Výraznejšie ochladenie, aké sme tu mali uplynulé dni sa v máji zatiaľ neočakáva. Teploty už počas víkendu môžu prelomiť hranicu +25°C a v budúcom týždni to vyzerá na ešte vyššie teploty.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd