Čakajú nás prudké výkyvy. Najskôr sa oteplí až na +15°C a potom sa zas

Peter Minárik
V nasledujúcich hodinách sa počasie na našom území výrazne zmení. Môžu za to prechody jednotlivých frontálnych vĺn. Tie prinesú výrazné výkyvy počasia

Počas víkendu opäť na niektorých miestach nášho územia napadol sneh. Sneh pribudol aj na našich horách, no sneh, ktorý napadol sa opäť roztopí a tentokrát sa sneh bude topiť aj v našich najvyšších horských polohách. Lyžiarske podmienky preto nebudú ideálne.

V nadchádzajúcich hodinách nás čakajú výrazné zmeny v počasí. Aktuálne sa výrazne otepľuje, no teplé počasie nevydrží dlho. Už v utorok sa začne naspäť ochladzovať.

Do našej oblasti bude prúdiť veľmi teplý vzduch

Počas včerajšieho večera začal cez naše územie postupovať teplý front. Ten priniesol sneženie, no za ním k nám začal prúdiť od juhozápadu vo výškach veľmi teplý vzduch, čo pocítime na počasí už v priebehu dnešného dňa.

 

Na našom území dnes zavládne veľká oblačnosť s občasným dažďom. V hladine 850 hPa sa oteplí až na +5°C a hranica sneženia vystúpi až nad 3000 m n.m. Dážď tak čaká aj naše najvyššie štíty.

Na západe môže počas dnešného dňa vystúpiť teplota na +8 až +14°C, čo sú mimoriadne vysoké teploty na súčasnú ročnú dobu. V porovnaní s dlhodobým normálom budú tieto teploty o 5 až 10°C, na západe až o 14°C vyššie. 

V utorok sa začne ochladzovať

Prílev teplého vzduchu však nevydrží dlho. Už zajtra začne cez naše územie postupovať ďalší front. Tentokrát pôjde o front studený a ako už z názvu vyplýva, tak za ním začne do našej oblasti prúdiť studený vzduch od západu až severozápadu.

 

Zajtra počítajte, že sa opäť na viacerých miestach rozsneží, no postupne začnú zrážky na horách a v noci na stredu aj v nižších polohách severného Slovenska prechádzať opäť do tuhého skupenstva. 

ANIMÁCIA: Takto vyzerá vývoj počasia na nadchádzajúce hodiny

Chladnejšie počasie by v nasledujúcich dňoch malo na našom území zotrvať. Opäť sa budeme nachádzať v chladnejšom prúdení s teplotami na úrovni dlhodobého normálu. V noci tak teploty budú klesať pod bod mrazu a denné maximálne teploty by mali stúpať maximálne na jednociferné čísla.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd