Čakajú nás zrážky a aj možne búrky

Peter Minárik
Tlaková níž prinesie v priebehu stredy a štvrtka do našej oblasti veľa oblačnosti a aj zrážok. S blížiacim sa víkendom sa však počasie zlepší.
Medzi Maďarskom a Rakúskom sa prehlbuje tlaková níž, ktorá v priebehu stredy ovplyvní počasie aj na našom území. V stredu zavládne na našom území prevažne oblačná obloha. V priebehu popoludnia začne oblačnosť od severozápadu pribúdať a najmä v západnej a v severnej polovici Slovenska sa budú vyskytovať prehánky, búrky a občasný dážď. Najvýraznejšie zrážky očakávame v severných okresoch Slovenska.
V priebehu dňa sa maximálna denná teplota dostane na +18 až +25°C.

Tlaková níž sa v nasledujúcich dňoch začne presúvať nad východnú Ukrajinu, čo bude znamenať, že sa zrážky presunú na druhú stranu republiky. V priebehu štvrtka by sa už zrážky v oblasti západného Slovenska nemali vyskytovať. Naopak vo výraznejšej miere sa budú vyskytovať práve v oblasti východného Slovenska. Denné teploty poklesnú na +17 až +23°C. Na severe však bude ešte chladnejšie.

V noci na piatok sa do našej oblasti začne rozširovať výbežok vyššieho tlaku, ktorý prinesie jasnú až polojasnú noc. V priebehu dňa však bude oblačnosti o niečo viac. Prevládať by malo prevažne polooblačno až oblačno.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd