Čas prezuť gumy. Blíži sa sneženie aj mrazy

Peter Minárik

Ak ste si ešte nezarezervovali termín v pneuservise a žijete najmä v Žilinskom alebo v Prešovskom kraji, tak už dnes je neskoro. V nasledujúcich hodinách sa totiž prudko ochladí.

V priebehu dnešného dňa postúpi cez naše územie nevýrazný studený front, ktorý sa postará o zhoršenie počasia. Pred nami je totiž záchvev zimy, ktorý prinesie sneh a mráz. 

Za týmto studeným frontom k nám totiž začne od severu zatekať pomerne studený vzduch, ktorý zníži teploty pod hranicu dlhodobého normálu. 

Teploty sa prepadnú už počas dnešného dňa. Maximálne teploty sa vyšplhajú na +8 až +14 °C, no na severe bude aj chladnejšie.

V priebehu zajtrajšieho dňa budú teploty ešte nižšie. Maximá sa vyšplhajú len na +6 až +12 °C, no na severe bude výrazne chladnejšie a teploty sa budú pohybovať len od +3 do +5 °C.

Spolu s ochladením bude klesať aj hranica sneženia. Dnes bude snežiť od 1400 m n.m., no v priebehu nasledujúcej noci hranica sneženia ešte viac poklesne na 900 m n.m.

Zajtra už poklesne hranica sneženia na 500 m n.m. a v noci na štvrtok bude na severe poletovať sneh aj v najnižších polohách.

Okrem toho bude chladno a v noci na štvrtok na severe aj mrazivo. Teploty by sa mali pohybovať pod nulou.

Znamená to to, že ráno môžu byť cesty už šmykľavé a poprášené snehovou vrstvou. Na severe je tak najvyšší čas na zimné pneumatiky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd