Cez Česko aktuálne prechádza mohutná búrka

Peter Minárik

Na mnohých miestach Čiech aktuálne intenzívne prší, pričom v oblasti Vysočiny a Stredočeského kraja sa veľmi intenzívne blýska. Búrky postupujú smerom nad Moravu a okrajom obídu naše územie.

Pohľad na aktuálny radarový snímok je pomerne zaujímavý. Takmer na mnohých miestach Českej republiky sa vyskytujú zrážky a tam, kde ešte neprší by malo začať v priebehu nasledujúcich hodín.

Súčasne sa vyskytujú intenzívne búrky, ktoré postupujú cez Vysočinu a Stredočeský kraj smerom k severovýchodu.

Tieto búrky prinášajú veľmi intenzívne zrážky. Juhozápad Českej republiky je už po búrkach a zrážkach a podľa dát z radarových meraní a zrážkomerov spadlo v tejto oblasti počas uplynulých hodín aj 20 až 30 mm zrážok.

Rozsiahly búrkový komplex, ktorý je súčasťou zvlneného studeného frontu sa v týchto chvíľach presúva nad Moravu a mal by tesne okolo našich hraníc prejsť do Poľska.

Počas dňa však už naše územie búrky zasiahnu. Vyskytovať sa budú už od rána a najmä na východe môžu byť búrky aj intenzívne.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd