Cez Vianoce budú teploty na západe atakovať +10 °C

Ľubomír Franko

Vianoce sa nezadržateľne blížia a s nimi aj avízované oteplenie. To zasiahne najmä západnú polovicu Slovenska, kde vysoké teploty spôsobia roztápanie snehovej pokrývky.

Ako sme už včera informovali, v priebehu Vianoc nás čaká výraznejšie oteplenie. Teploty budú narastať a oteplí sa na mnohých miestach. Keďže k nám teplý vzduch dorazí za teplým frontom od západu, práve v západnej polovici Slovenska bude oteplenie najvýraznejšie. 

Teplý vzduch sa dostane na naše územie za teplým frontom. Západné Slovensko sa postupne ocitne v teplom sektore frontálneho systému a teploty porastú. Počas vianočných sviatkov očakávame najmä na západe teploty, ktoré môžu dosiahnuť +4 až +9 °C. So snehom tak najmä v oblasti Podunajskej nížiny a na Záhorí s vysokou pravdepodobnosťou rátať nemôžeme. 

Stred a východ Slovenska budú podľa posledných behov modelu ovplyvnené najmenej. Teploty tu mierne vystúpia, no nie až na také výrazné hodnoty. Teploty sa z terajších do -5 °C dostanú na cca 0 °C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd