Cez víkend nás čaká výrazné OCHLADENIE

Ľubomír Franko

Dominantný tlakový útvarom v Európe je v týchto dňoch tlaková výš so stredom nad západnou Európou. Vo veľkej časti svetadielu je nadpriemerne teplo, zmena však príde už čoskoro. 

Nasledujúce dni budú na Slovensku teplotne výrazne nadpriemerné. Teploty budú dosahovať tropické hodnoty a potiť sa budeme každý deň. Ochladenie na seba nenechá dlho čakať a dorazí už počas nasledujúceho víkendu.

Maximálne denné teploty počas nasledujúceho pracovného týždňa budú dosahovať +25 až +32 °C. Takéto teploty sú pre druhú polovicu júna stále nadpriemerné. Tlaková níž nad Islandom sa však bude postupne prehlbovať a postupne sa presunie do oblasti severozápadnej Európy. 

Po jej prednej strane postúpi do našej oblasti už počas víkendu výrazný studený front, ktorý prinesie búrky ale najmä výrazné ochladenie. Teploty by sa mali dostať z aktuálnych +25 až +32 °C na chladných +18 až +25 °C. Ochladenie bude teda výrazné, no mnohých z nás zrejme poteší. Bližšie info prinesieme v priebehu týždňa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd