Cez víkend sa počasie opäť pokazí a výrazne sa ochladí

Peter Minárik
Už je to pomaly zvykom. Po peknom pracovnom týždni sa počasie v priebehu víkendu opäť pokazí a voľné dni, tak opäť nebudete môcť stráviť pri vode.

Do konca leta zostávajú posledné dva týždne, a tak je najvyšší čas nachytať ešte nejaký bronz. Ak plánujete letné radovánky, tak si svoje plány preplánujte. Zhoršenie počasia v priebehu víkendu sa už stáva zvykom. Počasie sa práve cez víkend výrazne zhoršilo posledné uplynulé 2 týždne. V sobotu popoludní sa počasie opäť pokazí a z letného víkendu tak nebude nič.

Do soboty ešte slnečno a teplo

Naše územie naďalej ovplyvňuje oblasť tlakovej výše, ktorá súčasne do našej oblasti prináša aj teplejší vzduch. Vďaka tomu sa uplynulé dni šplhajú teploty na našom území nad tropickú hranicu +30°C. Najteplejší deň z tohoto týždňa sme na našom území mali počas včerajšieho dňa, kedy sa najvyššia teplota vyšplhala v Lučenci a to na +33,1°C.

Prílev teplého vzduchu bude na naše územie vrcholiť, v piatok sa teploty môžu priblížiť k hranici +35°C a k tejto hranici budú teploty stúpať ešte aj počas soboty na juhovýchode územia.

 

To sa k nám už bude blížiť studený front, ktorý počasie na našom území pokazí. 

V sobotu už zaprší a prídu aj búrky

Už v sobotu bude v oblasti severozápadného Slovenska panovať pochmúrne počasie. Pribúdať totiž bude oblačnosť a postupne sa rozprší. Zatiaľ však numerické modely veľmi veľa búrok počas soboty neočakávajú, no pred frontom by sa predsalen nejaké mohli vyskytnúť. Situácia sa naviac môže veľmi rýchlo zmeniť, nakoľko front sa bude vlniť a tak intenzita búrok, ktorá sa na frontálnej vlne môže vyskytnúť môže byť aj intenzívnejšia. Len na dodanie, zvlnený studený front priniesol naposledy veternú smršť do oblasti Bratislavy a podobne ako teraz oddeľoval teplotne výrazne odlišné vzduchové masy.

 

  pokračovanie článku pod reklamou


ZISTIŤ VIAC o Nekonečnom internete


 

Zrážky by sa v sobotu večer mali presunúť smerom na východ a búrky a výraznejšie zrážky sa na východe očakávajú najmä v nedeľu.

Tu je už riziko intenzívnejších búrok výraznejšie. Zatiaľ čo v sobotu bude ešte na juhovýchode horúco, tak v nedeľu už bude chladnejšie na celom našom území. Teploty sa vyšplhajú len do +25°C a budú lokality, kde maximá nevystúpia nad hranicu +15°C !

 

Ako sme už v úvode písali, počasie sa zvykne pokaziť v priebehu víkendu a vyhliadky rovno aj naznačujú, že od pondelka sa počasie opäť zlepší a začne sa vyčasovať. V priebehu týždňa by sa teploty mali opäť vrátiť na tropické hodnoty. Vyhliadku na ďalšie dni si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd