Cez víkend sa počasie pokazí. Kedy čakať zmenu ?

Peter Minárik

Počas víkendu nás čaká pomerne premenlivé počasie. Zatiaľ čo víkend začne s príjemným počasím, tak končiť bude s početnými zrážkami a s ochladením.

Počasie v týchto chvíľach na našom území ovplyvňuje oblasť výbežku vyššieho tlaku vzduchu, ktorá na naše územie prináša prevažne stabilné počasie a takto to bude aj na začiatku víkendu.

Počas soboty nás spočiatku čaká prevažne jasné až polojasné počasie s teplotami, ktoré sa vyšplhajú na +23 až +28 °C. V sobotu popoludní však už príde k zmene.

K nášmu územiu sa bude blížiť front, vďaka ktorému bude na našom území pribúdať oblačnosť a v noci zo soboty na nedeľu sa postupne na našom území rozprší.

Najvýraznejšie zrážky sa očakávajú v severozápadných a v severných okresoch Slovenska.

V nedeľu sa už front presunie nad východné Slovensko a práve tu bude mať dominantný vplyv na vývoj počasia. Na východe počítajte s prehánkami aj s ojedinelými búrkami. Na západe bude oblačno a postupne bez zrážok.

V nedeľu k nám začne prenikať chladnejší vzduch a tak sa teploty opäť prepadnú. Maximálne teploty vystúpia len na juhovýchode k +25 °C, no na severozápade nebude ani +20 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd