Cez víkend sa počasie vráti do zimného charakteru. Od nedele opäť otep

Peter Minárik
Zima končí a jar pomaly prichádza. Počasie v nasledujúcich dňoch bude premenlivé.

Záver pracovného týždňa priniesol do Európy veľmi zaujímavé počasie. Štvrtok priniesol do Európy mimoriadne vysoké teploty, ktoré sa v alpských údoliach šplhali vďaka fénovému efektu k extrémnym úrovniam. V Salzburgu namerali až +22°C a teplo bolo aj na našom území. Teplota v Malackách prekročila hranicu +16°C. Problémy však spôsoboval vietor.

Vo štvrtok sa silný vietor, ktorý dosahoval nárazy orkánu vyskytoval v oblasti Britských ostrovov a severného pobrežia Európy. Počas piatku vietor dorazil aj nad naše územie a na hory priniesol vietor so silou orkánu. Na Lomnickom Štíte namerali náraz vetra so silou 61,6 m/s. Vietor sa už upokojí a do našej oblasti prichádza ochladenie.

Sobota v zimnom duchu

Prvý víkendový deň bude na našom území v znamení premenlivého počasia. Najmä na severe sa môžu objaviť zrážky. Ochladenie však spôsobí, že snehové vločky sa vyskytnú aj v nižších polohách. Do Európy bude prúdiť chladnejší vzduch od severozápadu.

Denné teploty sa v sobotu budú pohybovať od +1 do +7°C, teda na priemerných hodnotách pre zaver februára. 

Od nedele oteplenie

V studenom vzduchu naše územie nezostane dlho. Už v nedeľu sa ocitneme v západnom prúdení a začne k nám teda prenikať teplejší vzduch.

Denné teploty sa dostanú na +3 až +10°C. Cez naše územie však bude postupovať teplý front, ktorý prinesie zrážky. Tie v najnižších polohách na severe a východe budú kvapalné. Napršať by však veľa nemalo. Úhrny by sa počas celého víkendu mali pohybovať len v jednotkách milimetrov.

Pondelok a utorok sú posledné dni meteorologickej zimy. Teploty by však zimné rozhodne byť nemali. Očakáva sa, že budú atakovať hranicu +15°C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd