Cez víkend sa vráti zima. Snežiť by malo aj v nížinách

Peter Minárik
Po nadpriemerne teplom januári sa zima na naše územie opäť vráti. Počas víkendu by malo snežiť aj v tých najnižších polohách.
Naposledy sme poriadnu zimu na našom území zažívali na prelome rokov, kedy ortuť teplomera klesala k -20°C a na mnohých miestach napadol sneh. Nový rok 2015 však začal teplotne nadpriemerný. V našej oblasti sa teploty pohybovali aj o 5°C nad dlhodobým priemerom. To sa však už onedlho zmení.

Cez víkend k nám prenikne studený vzduch
Tlaková níž sa postupne počas víkendu rozšíri až nad Balkán a do našej oblasti začne prenikať chladnejší a vlhší vzduch, ktorý bude bohatý na zrážky.
Cez víkend preto očakávajte oblačné až zamračené počasie a na mnohých miestach so snežením. Len na juhu sa ešte spočiatku môžu vyskytovať aj zrážky zmiešané.
Na našom území napadne v nižších polohách od 5 do 15 cm nového snehu. Na severe však až do 35 cm.

Teploty postupne klesnú na severe pod nulu a na zvyšku územia sa počas dňa budú pohybovať okolo nuly. K sneženiu sa pridá aj silný vietor, a tak na cestách opäť hrozia snehové jazyky a záveje.
Vyzerá to tak, že zimné počasie by malo pokračovať aj na začiatku nového týždňa, a tak sa na celom území môžete pripravovať na ďalšiu novú snehovú nádielku.
Ako to vyzerá s počasím vo Vašej lokalite nájdete TU
TIP: Kde aktuálne sneží, môžete ONLINE sledovať TU
 
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd