Cez víkend sa výrazne zhorší počasie. Objavia sa aj snehové vločky

Peter Minárik
Počasie v našej oblasti je ešte pomerne pokojné, ale všetko sa zmení počas víkendu. Čaká nás chladnejšie, upršané a aj veterné počasie.

Počasie v našej oblasti je aj naďalej pod vplyvom výraznej tlakovej výše, ktorá ovláda počasie takmer nad celou južnou polovicou Európy. To sa však už v nasledujúcich dňoch zmení.

Štvrtok a piatok zavládnu ešte pokojné dni. Očakávajte prevažne jasné až polooblačné počasie. Viac oblačnosti bude počas zajtrajšieho dňa. Maximálne teploty sa budú stále šplhať k hranici +15°C a na juhozápade môže byť ešte aj teplejšie.

Víkend veterný, chladný aj daždivý

Počasie sa v priebehu víkendu výrazne zmení a to vďaka komplexu niekoľkých tlakových níži, ktoré sa budú rozkladať od Atlantiku, cez Škandináviu až nad západné Rusko. V dôsledku týchto tlakových níži dôjde k zmene prúdenia a od západu až severozápadu nám v pomerne silnej advekcii bude prúdiť chladnejší vzduch. V tomto vzduchu budú cez naše územie postupovať jednotlivé frontálne vlny.

Sobota by mala priniesť prevažne premenlivú oblačnosť. Viac jej bude na severe a tu sa budú vyskytovať aj prehánky alebo občasný dážď. Zrážky vďaka prílevu chladnejšieho vzduchu budú od nadmorskej výšky 800 metrov snehové. Pri silnom západnom vetre, ktorý v sobotu bude fúkať na celom našom území vystúpi denná teplota na +8 až +14°C, na severe bude chladnejšie.

V noci na nedeľu sa ochladí na +6 až -2°C a hranica sneženia môže poklesnúť na severe aj do nižších polôh. Z nočnej oblohy tak môžu poletovať snehové vločky, ale výraznejšiu snehovú nádielku neočakávajte.

Počas nedele začne od severozápadu postupovať výrazný frontálny systém a na celom území sa rozprší.

Nedeľa by mala byť chladná. Počas dňa teplota vystúpi na +5 až +10°C, na juhozápade do +13°C a na severe bude len okolo +3°C.

Počas nadchádzajúceho týždňa bude pokračovať premenlivé počasie. Čakajte opäť aj zrážky.

Vyhliadku na tieto dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd