Cez víkend sa začne ochladzovať. Zima bude na dosah

Peter Minárik
Už to tak vyzerá, že zima je na dohľad. Prvý záchvev zimy príde budúci týždeň. Pred tým tu však máme víkend a ten prinesie veľa zrážok.
Za teplým frontom, ktorý sa v priebehu noci na štvrtok a v priebehu štvrtka rozpadal nad našim územím začal do našej oblasti prúdiť teplejší vzduch. Ten sa hneď prejavil na teplotách. Na západnom Slovensku sa teploty dostali nad +15°C. Najteplejšie bolo v Bratislave, kde namerali až +18,5°C, inde však bolo chladnejšie. Teplý bude ešte na našom území aj piatok. Ten prinesie teploty aj nad +15°C a najmä slnko. Počasie totiž ovplyvní výbežok vyššieho tlaku. Na celom našom území tak počítajte s polojasnou až polooblačnou oblohou.

Počasie sa začne zhoršovať v sobotu v priebehu dňa. Cez naše územie sa totiž začne presúvať studený front. Zrážky sa v priebehu dňa budú rozširovať od severozápadu nad celé naše územie. V priebehu soboty sa denné teploty dostanú ešte na +10 až +16°C.

Zrážková činnosť začne ustávať v priebehu nedeľňajšieho rána a v nedeľu nás čakajú väčšinou len prehánky. Pršať ešte môže na východe Slovenska.
Za studeným frontom k nám však začne prúdiť chladnejší vzduch, čo zbadáme už na denných teplotách v nedeľu. Tie sa dostanú len na +7 až +12°C.

Ochladzovanie bude v budúcom týždni pokračovať. Predbežná predpoveď na druhú polovicu budúceho týždňa hovorí o denných teplotách na severe slabo nad nulou a inde do +10°C. Hranica sneženia by sa mala dostať z hôr aj do nižších polôh.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd