Cez víkend sa začne otepľovať. V pondelok bude zasa leto s +25°C

Peter Minárik
Naše územie čakajú aprílové výkyvy počasia. Cez víkend sa opäť začne otepľovať, aby sa na začiatku týždňa zasa ochladilo.

Aprílové počasie je typické svojou premenlivosťou Presvedčili sme sa o tom uplynulé dni. Zatiaľ čo v pondelok sme maximálnu teplotu zaznamenali na úrovni +26,6°C a to v Štúrove, tak počas dnešného dňa sa maximálne teploty pohybujú len okolo +11°C, čo je ochladenie o 15°C. Dokonca na severe územia sa dnes zobudili aj do bieleho rána.

Sneh sa však roztopí a počas víkendu sa začne otepľovať. Teplé počasie vyvrcholí v pondelok pred blížiacim sa studeným frontom. Ten už v utorok prinesie ďalšiu vlnu ochladenia. Počasie tak bude ako na hojdačke.

Sobota na severe so zrážkami

Počas soboty nás čaká prevažne polooblačné až oblačné počasie. Jarné upratovanie Vám môže počasie pokaziť na severe, kde sa miestami môžu vyskytnúť aj prehánky. Maximálne denné teploty by sa v sobotu na našom území mali pohybovať od +12 do +17°C, no na severe môže byť o niečo chladnejšie.

Nedeľa už slnečná

V priebehu nedele by sa počasie na našom území malo dostať pod vplyv tlakovej výše, ktorá sa bude rýchlo presúvať od západu smerom na východ a v nedeľu by mala mať svoj stred priamo nad našim územím. Očakávajte tak prevažne slnečné počasie s teplotami od +12°C na severe po +18°C na juhu.

V pondelok bude najteplejšie

Pondelok by mal byť na našom území najteplejší. Dostaneme sa totiž na zadnú stranu tlakovej výše okolo ktorej bude do našej oblasti prúdiť teplý a vlhký vzduch. Teploty v pondelok vystúpia na +19 až +25°C a to bude maximum.

Do našej oblasti sa totiž bude blížiť od severozápadu ďalší studený front. Ten už v utorok prinesie vpád studeného vzduchu.

Počas pondelka by sa vzduch nad našim územím a pri slnečnom počasí mal destabilizovať a popoludní by sa na čele studeného frontu mohli vyskytovať celkom výrazné búrky. Modely zatiaľ naznačujú dobré prehrievanie a a labilizáciu vzduchu. 

Vývoj počasia na ďalšie aprílové dni si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd