Cez víkend zavládne pokojné počasie a bude sa otepľovať

Peter Minárik

Po dnešnom súce pokojnom, ale relatívne chladnejšom počasí nás čaká oveľa príjemnejší víkend. Zrážky sa očakávajú len minimálne a teploty budú každým dňom stúpať.

Do našej oblasti sa v uplynulých hodinách dostal za studeným frontom chladnejší vzduch. Teploty oproti včerajšiemu dňu poklesli aj o 5°C, no od zajtra sa teploty začnú vracať do oveľa teplejších pásiem. 

Začne k nám prúdiť teplý vzduch

Od západu sa začala v priebehu dnešného dňa zmenšovať oblačnosť. To súvisí s tým, že cez Nemecko, Poľsko a Bielorusko sa začína presúvať stred tlakovej výše, ktorá sa v nedeľu dostane nad Rusko. Už zajtra sa postupne dostaneme na jej zadnú časť a tak k nám začne prúdiť teplejší vzduch od juhu.

Jeho prílev sa zintenzívni v priebehu nedele, kedy sa do našej oblasti začne dostávať vzduch až z Afriky.

Teploty budú stúpať

Maximálne denné teploty budú každým dňom stúpať. V sobotu sa budú teploty pohybovať od +13 do +19°C a v nedeľu už od +15 až do +21°C. Ešte teplejšie bude v pondelok, kedy sa teploty vyšplhajú už na +17 až +23°C.

Od utorka sa síce pridajú búrky, ale teploty budú naďalej pomerne vysoké.

Cez víkend zavládne na našom území prevažne jasné až polooblačné počasie. Zrána sa však budú vyskytovať hmly alebo nízka oblačnosť, ktorá sa môže udržať aj po celý deň. Zrážky sa očakávajú len minimálne.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd