Chladné dni potrvajú minimálne do piatka

Peter Minárik
Dnešné ráno bolo poriadne chladné. Na severe aj mrzlo. S chladnými ránami treba počítať naďalej. Oteplí sa až cez víkend.
Do našej oblasti aktuálne prúdi od severozápadu chladný vzduch. Súčasne sa nad našu oblasť rozšíril výbežok vyššieho tlaku, ktorý prináša zmenšenú oblačnosť pri ktorej teploty klesajú na severe aj pod nulu.

Ochladenie bude badať nielen na nočných a ranných teplotách, ale aj na teplotách počas dňa, ktoré zatiaľ neprekročia hranicu +20°C.
V priebehu dnešného dňa sa od severozápadu začne oblačnosť zväčšovať, čo bude súvisieť s brázdou nižšieho tlaku. Tá ovplyvní počasie u nás najmä v priebehu štvrtka. Na celom území bude prevládať oblačné počasie s miestnymi prehánkami alebo s občasným dažďom. Teploty sa počas dňa vyšplhajú len na +11 až +17°C.

Už od piatka nás čaká opäť stabilné počasie bez zrážok. Zo západnej Európy sa cez našu oblasť bude presúvať tlaková výš. V piatok ešte teploty pri jasnej až polooblačnej oblohe vystúpia na +13 až +19°C, ale počas víkendu pôjdu teploty nad hranicu +20°C. Tlaková výš k nám totiž začne prinášať o niečo teplejší vzduch.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd