Chladné ráno na Orave. Teplota tam klesla aj pod bod mrazu

Dominik Cenkner

Máme za sebou už dva týždne letných prázdnin, ale letné počasie, tak ako ho poznáme z uplynulých rokov, akosi nechce prísť. Na severe Slovenska je už niekoľko dní chladno, pričom teploty klesajú aj k hodnotám rovnajúcim sa 0 °C či dokonca aj nižšie.

Tohtoročný júl je, rovnako ako jún, veľmi premenlivý, ale ako celok určite nie chladný. V Hurbanove zaznamenali už 7 tropických dní, v Košiciach však iba jeden.

V období od 1. do 12. júla bolo na Slovensku priemerne o jeden stupeň teplejšie než je dlhodobý priemer. Na západe to boli dokonca takmer dva stupne.

Nad našim územím sa momentálne nachádza slabnúca tlaková výš, ktorá nám priniesla jasnú noc, pri ktorej teploty v niektorých oblastiach klesali pomerne nízko.

Z údajov vyplýva, že na Orave mohla teplota klesnúť aj slabo pod bod mrazu. Chladno bolo taktiež aj na Spiši či hornom Gemeri.

V najbližších dňoch očakávame premenlivé počasie bez tropických teplôt. Miestami sa môžu vyskytnúť prehánky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd