Chladnejšie počasie vystrieda teplejší víkend. Vzostup teplôt bude pok

Peter Minárik
Posledné dni na našom území teplota neprekračuje +20°C a v chladnejších lokalitách sú už nútení prekurovať.

Tento týždeň prevláda v chladnejšom a sychravejšom duchu, ktoré pripomína typicke jesenné počasie. V chladnejších lokalitách, najmä na severe sa denné teploty pohybujú zväčša okolo +10°C a nočné klesajú aj pod +5°C. Na Vernári sa dokonca vyskytol už aj mráz. V týchto lokalitách sú tak ľudia nútení prekúriť svoje domovy. Nasledujúce dni vyčaria úsmev najmä milovníkom teplejšieho počasia, pričom budúci týždeň sa teploty môžu dostať až k +30°C.

 

Do piatka pomerne chladno

Záver pracovného týždňa ešte oteplenie neprinesie. Naša oblasť bude pod vplyvom nižšieho tlaku a oblačnosti naďalej bude veľa. Počas dňa budú potrebné aj dáždniky, nakoľko stále sa budú vyskytovať prehánky. Denné teploty zostanú na podobných úrovniach ako uplynulé dni. Nemali by tak prekračovať hranicu +20°C.

 

Cez víkend sa začne počasie meniť

Nad západným Ruskom sa zvýrazňuje tlaková výš. Tá by už v priebehu víkendu mala začať svojim okrajom ovplyvňovať počasie aj na našom území. Zavládnuť by malo polooblačné počasie s minimom zrážok.

Potešením je správa že po okraji tejto tlakovej výše k nám začne prúdiť teplejší vzduch a ortuť teplomera bude stúpať. Maximá sa v sobotu očakávajú na +24°C a v nedeľu až na +26°C.

 

Ešte teplejšie bude nasledujúci týždeň

Prvé dni nového týždňa by mali priniesť zrážky. Pri pohľade na celý týždeň sa však črtá oteplenie a teploty by už v druhej polovici týždňa mohli stúpať až k príjemným +30°C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd