Chorvátskym Záhrebom opäť otriasli zemetrasenia

Peter Minárik

Chorvátska metropola sa pred niekoľkými minútami opäť zatriasla a ľudia v panike začali vybiehať zo svojich domovov. Záhreb eviduje dve zemetrasenia za sebou.

Chorvátska zem sa opäť triasla. Krátko pred deviatou hodinou otriasli Záhrebom a okolím dve zemetrasenia, ktoré ľudí opäť poriadne vystrašili.

Prvé zemetrasenie prišlo podľa Európsko-stredomorského seizmologického centra o 20:50 s magnitúdou 3,2. O tri minúty neskôr, teda o 20:53 prišlo silnejšie zemetrasenie, ktoré Európsko-stredomorské seizmologické centrum predbežne vyhodnotilo na intenzitu s lokálnou magnitúdou 3,5. 

Chorvátskí seizmológovia na Twitteri však informovali, že prvé zemetrasenie malo silu 3.2 a druhé 2.2.

Epicentrá zemetrasenia sa nachádzali v blízkosti oblasti Markuševac. Táto oblasť sa nachádza na úpätí pohoria Medvednica, ktoré sa nachádza hneď nad Záhrebom a toto pohorie priamo zasahuje do centra hlavného mesta.

Obyvatelia hlásia, že otrasy trvali zhruba 5-6 sekúnd. Zatiaľ nie sú hlásené škody. Intenzitu zemetrasenie seizmológovia ešte upresňujú. 

V uplynulých hodinách ide už o dvanáste zemetrasenie v priebehu 63 hodín. Najsilnejšie so silou 5.5 udrelo v nedeľu a poškodilo niekoľko budov. Pri nedeľňajšom zemetrasení zahynulo aj 15-ročné dievča.

Viac o nedeľňajšom zemetrasení v Chorvátsku nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd