Chystá sa výrazné ochladenie a upršané dni

Peter Minárik
Streda je najteplejším dňom tohto týždňa. V nasledujúcich dňoch začne počasie dominantne ovplyvňovať oblasť nižšieho tlaku, ktorá prinesie zrážky.

Dnešný deň (streda) bude patriť k najteplejším dňom z celého tohto týždňa a môžeme povedať, že aj najteplejším dňom z posledných septembrových dní. Pred frontálnym systémom, ktorý dnes prinesie do Rakúska, Nemecka a Talianska výrazné zrážky a na hory výdatné sneženie k nám vyvrcholí prílev o niečo teplejšieho vzduchu. Nasledujúce dni už budú v porovnaní s tým dnešným výrazne chladnejšie a sychravejšie.

 

Zatiaľ čo dnes sa teploty na našom území vyšplhajú pri polooblačnej až oblačnej oblohe prevažne na +21 až +27°C, tak už od zajtra sa začne ochladzovať a teploty najskôr spadnú na maximá do +25°C a v nasledujúcich dňoch až pod +20°C. Počasie by malo byť daždivé a teploty okolo hranice +20°C budú maximálne možné. Na severnom Slovensku bude výrazne chladnejšie a teploty počas dňa sa budú pohybovať len nad hranicou +10°C. Takto vyzerá vývoj teplôt na nasledujúce dni:

Od štvrtka sa tak treba okrem nižších teplôt pripraviť aj na daždivejšie počasie. To zapríčiní prehlbujúca sa tlaková níž nad Jadranom, ktorá sa postupne presunie nad Balkán a východnú Európu a bude v dominantnej miere ovplyvňovať počasie na našom území.

Záver septembra tak prinesie typicky jesenné počasie: bude sychravo a chladno. Detailný vývoj počasia na nasledujúce dni, nájdete v kalendári.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd