Čo nás čaká najbližšie a kedy dorazia opäť silné búrky ?

Čo nás čaká najbližšie a kedy dorazia opäť silné búrky ?
Peter Minárik

Za dnešným prechodom studeného frontu sa v našej oblasti ochladí, no ochladenie dlho nevydrží. Už cez víkend nás opäť čaká návrat horúčav, ktoré ukončia v budúcom týždni silnejšie búrky.

Dnešný deň priniesol zatiaľ na naše územie najextrémnejšie prejavy búrok, aké sme tento rok zaznamenali na našom území.

Búrka, ktorá sa začala okolo poludnia formovať nad Prešovským krajom postúpila do oblasti Košického kraja, kde mala supercelárnu štruktúru a prinášala veľmi nebezpečné sprievodné javy.

V meste Košice spôsoboval škody silný vietor, prívalové zrážky a aj krúpy, ktoré dosahovali priemer až 8 cm.

Búrky na východ priniesol postupujúci studený front za ktorým sa teraz ochladí.

Ochladenie a vyčasenie

Za studeným frontom sme sa dostali do chladnejšieho severného prúdenia, ktoré pocítime už zajtra. Teploty by na našom území nemali stúpať nad hranicu +30 °C. Súčasne nás od zajtra až do pondelka čaká slnečné počasie.

Od severozápadu sa totiž cez naše územie bude presúvať stred tlakovej výše, ktorý prinesie jasné až polojasné počasie. Teploty by mali počas víkendu začať rásť nad hranicu +30 °C.

Na prelome týždňov horúčavy a potom búrky

V pondelok by do našej oblasti mal vrcholiť prílev veľmi teplého vzduchu od juhu, nakoľko sa už budeme nachádzať na zadnej strane tlakovej výše. Pondelok tak bude slnečný a extrémne horúci. Maximálne teploty by sa mohli šplhať k +37 °C.

V utorok však horúčavy preruší prechod výrazného studeného frontu, ktorý na naše územie opäť prinesie intenzívnejšie búrky, ktoré budú sprevádzané nebezpečnými sprievodnými javmi.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd