Cyklón Faní usmrtil v Indii najmenej 33 ľudí

Cyklón Faní usmrtil v Indii najmenej 33 ľudí
Peter Minárik

Najmenej 33 obetí si vyžiadal cyklón Faní, ktorý v piatok zasiahol indický štát Urísa. Informovala o tom v nedeľu agentúra Reuters s odvolaním sa na tamojšie úrady.

 Vietor s rýchlosťou 200 kilometrov za hodinu zasiahol oblasť východnej Indie, kde ničil domy, elektrické a telekomunikačné vedenia a vyvracal stromy. Bez strechy nad hlavou sa ocitli desaťtisíce ľudí. Pred zosunmi pôdy sa však podarilo evakuovať približne milión ľudí.

Cyklón usmrtil v meste Purí 21 ľudí a približne 300 ďalších utrpelo zranenia, uviedol pre Reuters miestny lekár.

Na záchranných prácach sa podieľa viac než 60.000 ľudí vrátane úradníkov a dobrovoľníkov. Niektoré postihnuté oblasti však nie sú prístupné kvôli zablokovaným cestám a poškodenej infraštruktúre.

 Cyklón Faní zasiahol v sobotu aj susedný Bangladéš. Indickí meteorológovia v nedeľu ráno na Twitteri napísali, že cyklón v nad Bangladéšom zoslabne a do 24 hodín prestane byť hrozbou.

Obdobie cyklónov v Bengálskom zálive môže trvať od apríla do decembra. V roku 1999 zasiahol pobrežie štátu Urísa cyklón, ktorý trval 30 hodín a vyžiadal si 10.000 obetí.

(zdroj: TASR)

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd