Cyklón Harold: Vlny zmietli z lode do mora 28 pasažierov

Veronika Sádovská

Trajekt mal pomôcť pri boji voči koronavírusu na Šalamúnových ostrovoch. Prevážal ľudí späť domov po tom, ako im boli v nemocnici odobraté kontrolné vzorky.

Loď opustila prístav napriek mnohým varovaniam pred nepriaznivým počasím. Tropický cyklón Harold trápi oblasť už pár dní a mieri na súostrovie Vanuatu. Dosiahnuť môže silu hurikánu 4. kategórie.

Trajekt mal za cieľ pomôcť v boji proti pandémii na Šalamúnových ostrovoch. Mal prevážať ľudí na odbery vzoriek a naspäť domov. Zatiaľ nehlásili žiaden potvrdený prípad ochorenia COVID-19.

Podľa svedkov sa cez palubu lode prehnali silné vlny, ktoré doslova zmietli ľudí do mora. Miestne médiá hovoria, že pri tejto udalosti zomrelo 28 ľudí. Polícia a úrady číslo ešte potvrdili, pretože stále prebieha vyšetrovanie a pátranie po telách obetí.

Šalamúnove ostrovy majú veľmi obmedzenú zdravotnícku sieť a preto sú im tieto lode veľmi potrebné. Cyklón Harold sa dotkol ostovov len okrajovo, avšak aj tak  vietor dosiahol silu 160 km/h. 

V nedeľu by mal zasiahnuť súostrovie Vanuatu. Pravdepodobne s oveľa vyššou intenzitou.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd