Ďalší útok zimy na USA vedie k nedostatku posypového materiálu

Peter Minárik
Obyvateľov Spojených štátov stále trápi nepriaznivé zimné počasie. To už spôsobuje poriadne starosti aj cestárom.
Uzavreté školy, firmy a úrady. To je výsledok ďalšieho úderu zimy v Spojených štátoch. S novou vlnou sneženia bojujú predovšetkým štáty Connecticut, Wisconsin a Pennsylvánia. Situácia je komplikovaná o to viac, že cestárom sa začína míňať posypový materiál, a tak môže byť problém s udržiavanim dobrej zjazdnosti ciest.

Obyvatelia niektorých amerických štátov sa len nedávno ,,vyhrabali,, z novej nádielky snehu a už tu majú ďalšiu. Po celej dĺžke pobrežia Massachusetts môže podľa predpovedí napadnúť 20 až 35 cm nového snehu. V štáte Connecticut boli policajti povolaní k tisícke nehôd.

Časté vlny sneženia a mrznúceho dažďa, ktoré tento rok trápia USA začínajú robiť poriadne problémy cestárom, ktorí sa potýkajú s nízkymi zásobami posypovej soli. Guvernér štátu Connecticut vyhlásil minulý týždeň stav núdze a nariadil obmedziť posyp ciest. Guvernér už o problematike informoval ako federálne agentúry, tak aj samotný Biely dom aby sa situáciou začal intenzívne zaoberať.

Podobné problémy má aj štát New Jersey, kde sú zásoby posypovej soli taktiež takmer prázdne. V minulých rokoch rovnakého obdobia mali zásoby až na úrovni 75 percent.
Problém s posypovým materiálom pramení v nedostatku financií. Ekonómovia informovali, že tohtoročná zima sa podpíše aj pod HDP, ktorý bude o zhruba pol percenta nižší.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd