Dážď dvíha vodné toky. Rieky dosahujú 1. až 3. SPA

Veronika Salayová

Na väčšine územia od skorých ranných hodín pršalo alebo mrholilo, aktuálne prší hlavne na východe Slovenska. Výdatné zrážky nebezpečne dvíhajú hladiny vodných tokov.

Nad Slovensko sa v nedeľu večer presunul v brázde nízkeho tlaku vzduchu zvlnený studený front, ktorý priniesol na naše územie výdatné zrážky.

Intenzívne zrážky začali v priebehu noci a rána dvíhať hladiny vodných tokov. Najmä na západnom Slovensku niektoré toky aktuálne dosahujú stupne povodňovej aktivity.

Vodný tok v Biskupiciach - časť Bánovce nad Bebravou aktuálne dosiahol 3. SPA s 393 cm a voda stále stúpa. V Bánovciach nad Bebravou vodný tok Radiša dosahuje 2. SPA. Stav 1. SPA dosahujú vodné toky na staniciach v Handlovej, Prievidzi, Vieske nad Žitavou a Tužinej.

Zdroj: SHMÚ
Zdroj: SHMÚ

Hladiny riek a potokov sa dvíhajú na mnohých miestach, hlavne v okolí Hornej Nitry, v Nitrianskom či Zlatomoravskom okrese. 

Na strednom Slovensku stúpajú hladiny tokov v okresoch Brezna, Zvolena, Žiaru nad Hronom, Krupiny, Veľkého Krtíša, Lučenca a Rimavskej Soboty. V Hronských Kľačanoch vyhlásili 1. SPA.

Na východe Slovenska je situácia pokojnejšia. Zvýšenie vodnej hladiny hlásia na Bodve, Hnilci, Cirochy a Hornáde.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd