Dnes bude až +28°C, no večer už prídu búrky. Utorok už bude pod mrakmi

Peter Minárik
Za nami je príjemný víkend, ktorý sa postaral o teplé a slnečné počasie. To dnes vyvrcholí pred blížiacim sa frontom. V noci sa doženú búrky.

Máme za sebou mimoriadne teplý víkend, ktorý priniesol teploty na súčasnú ročnú dobu o 6 až 10°C vyššie ako je bežné. Doterajší priebeh mája bol na Slovensku teplotne podpriemerný, a tak sa konečné mesačné teplotné anomálie aspoň trochu skorigovali. Korigovať sa budú aj nasledujúce dni, pretože teplé počasie bude pokračovať. No teplé počasie nasledujúcu noc a počas utorka naruší prechod frontu s búrkami.

Dnes ešte slnečno a teplo

Pred brázdou nízkeho tlaku vzduchu v rámci ktorej začne počas noci na našom území počasie ovplyvňovať frontálny systém budú dnešné teploty stúpať na +22 až +28°C. Zo série uplynulých dní by dnešok mal byť najteplejší a ojedinele môžeme hranicu +28°C aj prekonať. Pondelok bude ešte na celom území slnečný.

Večer a v noci prídu búrky

Počas popoludnia a večera sa však už od západu nad naše územie začne nasúvať oblačnosť súvisiaca so spomínaným frontálnym systémom. Ten už počas noci prinesie na západné Slovensko prvé prehánky a búrky.

Búrky sa v priebehu zajtrajšieho dňa presunú nad celé Slovensko, ale na západe začnú postupne ustávať. Búrky by mali byť sprevádzané predovšetkým prívalovými zrážkami a na čele frontu aj so silnejšími poryvmi vetra. Výraznejšie sprievodné javy sa môžu vyskytnúť v utorok popoludní na východe územia.

Zajtra sa ochladí

Teplotne naše územie bude zajtra rozdelené. Zatiaľ čo na východe môžu teploty stúpať ešte aj nad +25°C, tak na západe nemusia teploty prekonať hranicu +20°C.

Utorňajšie ochladenie bude len prechodné, pretože už v stredu sa do našej oblasti obnoví prílev teplého vzduchu od juhu a tento prílev bude ešte výraznejší. Vyhliadky naznačujú, že na konci tohto týždňa a na začiatku toho ďalšieho môžu teploty pokojne prekonať tropickú hranicu +30°C.

Viac o týchto dňoch sa dočítate TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd