Dnes je posledný zimný deň a budú padať teplotné rekordy

Peter Minárik

Dnešným dňom končí zima, teda tá meteorologická a od zajtra tu máme jar. Dnešný deň však bude skôr pripomínať jar ako zimu.

Meteorologická zima začína 1.12. a končí 28.2. Dnešný, posledný februárový deň je tak posledným dňom tohtoročnej zimy a bude najteplejší. Dnešný deň dokonca môže pokoriť teplotné rekordy.

Počasie na našom území bude počas dnešného dňa pod vplyvom rozsiahlej tlakovej výše okolo ktorej k nám prenikne teplý vzduch. Na celom našom území dnes zavládne prevažne slnečné počasie s veľmi vysokými teplotami, ktoré sa vyšplhajú na +12 až +19 °C.

V najteplejších lokalitách Slovenska však nie je vylúčené, že sa teploty môžu dostať až k +20 °C. 

Najvyššia teplota, aká kedy bola počas meteorologickej zimy nameraná má hodnotu +20,3 °C. Za ideálnych podmienok je tak možné, že táto teplota bude pokorená. Či padne rekord zimy je otázne, no celkom určite dnes budú padať denné aj mesačné rekordy na viacerých slovenských staniciach.

Najteplejšie by malo byť na juhozápade Podunajskej nížiny, kde sa budú teploty blížiť k +20 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd