Dnes nám hrozia búrky, aj intenzívne. Kde sa vyskytnú ?

Ľubomír Franko

Počasie bude dnes naďalej pod vplyvom nevýraznej oblasti vyššieho tlaku vzduchu. V teplom a vlhkom tropickom vzduchu sa budú na západe a spočiatku aj strede Slovenska tvoriť búrky, ktoré môžu byť aj intenzívne. 

Búrky by mali začať vznikať najskôr v hornatých oblastiach stredného Slovenska. Tie budú najmä stacionárne a zanikať by mali veľmi rýchlo. Za kratšiu dobu však môžu priniesť veľké množstvo zrážok.

Väčšia šanca na búrky je však na západe Slovenska. Tu sa očakáva už okolo poludnia výrazná konvekcia. Búrky sa budú tvoriť rýchlo a vo výrazne nestabilnom vzduchu môžu priniesť výrazné zrážky, krupobitie a ojedinele aj silný nárazový vietor. Búrky začnú ustávať klasicky, po západe slnka.

Najvýraznejšie búrky sa zajtra očakávajú v oblasti severného Talianska, juhovýchodného Francúzska a severu Francúzska. Tu môžu priniesť výrazné prejavy najmä v podobe silného krupobitia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd