Dnes odštartuje citeľné otepľovanie. Vrchol dosiahne vo štvrtok až na

Peter Minárik
Nasledujúce dni budú na našom území veľmi teplé. Vzhľadom k septembrovému charakteru počasia môžeme povedať, že až extrémne teplé.

Len minulý týždeň sa ortuť teplomera na našom území ledva šplhala k maximám okolo +20°C. Uplynulý týždeň skončil teplotne výrazne podpriemerný a tento týždeň bude o opačnom extréme. Týždeň ako celok by mal byť teplotne výrazne nadpriemerný. Maximálne denné teploty budú atakovať hranicu až +35°C.

 

Počasie v Európe prevezme pod kontrolu výrazný komplex tlakových níží, ktorý sa bude ťahať od Britských ostrovov až nad Afriku. Hlavná tlaková níž sa bude nachádzať nad Britskými ostrovmi a okolo nej by do našej oblasti mal vo výškach prúdiť veľmi teplý vzduch až z ďalekej Sahary, kde sa v týchto dňoch šplhá teplota až k +45°C.

teplý vzduch k nám bude prúdiť až z ďalekej Afriky, dáta: in-pocasie.sk

Už zajtra zavládne na našom území prevažne polojasné až polooblačné počasie s teplotami, ktoré na juhu môžu prekonať hranicu +30°C. Na zvyšku územia sa teploty budú pohybovať v intervale +25 až +30°C. Teplé počasie však pokazí pomerne silný nárazový vietor.

 

Vo štvrtok bude mimoriadne teplo. Pri slnečnom počasí a naďalej silnejšom južnom vetre sa maximálna denná teplota vyšplhá na +28 až +34°C.

Teplé počasie dlho nevydrží, pretože už v piatok dorazí studený front s búrkami a s ochladením.

očakávaný vývoj počasia na nasledujúce dni

Na štvrtok si tak rozhodne plánujte dovolenku alebo oddych pri vode. Aby sa teplota šplhala až k +35°C je v našej oblasti na druhú polovicu septembra mimoriadne neštandardné a takéto vysoké teploty sa zrejme už nebudú tento rok opakovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd