Pokračuje zamračené počasie s mrholením. Bude aj snežiť. Kde?

Veronika Salayová

Dnes pokračuje ďalší zo série zamračených dní s mrholením a vo vyšších polohách aj so snežením. Cez deň vystúpia teploty do +7 °C.

Máme za sebou dni, ktoré sú skôr zamračené s častým mrholením alebo slabšími zrážkami. Tento charakter počasia bude pokračovať aj dnes.

Dnes bude prevažne polooblačno až veľká oblačnosť, pričom na západe môže byť oblačnosti o niečo menej. Teploty dnes vystúpia na +5 až +7 °C, avšak na severe to môže byť iba okolo +2 °C. Na horách bude teplota pod bodom mrazu. 

Ani dnešok sa nezaobíde bez zrážok − tie však nebudú výdatné. Pôjde skôr o mrholenie či prehánky. Čo sa týka skupenstva zrážok, to bude závisieť od nadmorskej výšky jednotlivých lokalít.

Bude aj snežiť

Na strednom Slovensku sa sneženie alebo dážď so snehom očakáva od stredných polôh a snežiť bude dnes najmä v severných okresoch, ale aj na východe nášho územia. 

Dnes pozor aj na tvorbu poľadovice a hmlu, ktoré môžu komplikovať situáciu na cestách. 

Počas zajtrajšieho dňa nás opäť čaká prevažne zamračené počasie so slabšími zrážkami a snežením v stredných a vyšších nadmorských výškach, a podobne bude aj cez víkend. 

Máme tu typicky jesenné počasie s prívlastkom „depresívne“, najmä v nižších polohách, kde obyvateľov ani sneh nepoteší...

Viac o vývoji počasia a denných a nočných teplotách na našom území nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd