Dnes pozor na silný vietor. Kedy bude opäť snežiť?

Veronika Salayová

Počasie ešte na mnohých miestach Slovenska ešte zimu nepripomína, no do našich končín sa blíži ochladenie a s ním aj sneženie. Aké nás čaká počasie?

Dnešný víkendový deň bude ešte relatívne teplý. Do našej oblasti totiž prúdi vlhký a teplý vzduch. Počas nedele sa môže objaviť mrholenie a prehánky, ktoré príliš veľa zrážok neprinesú. Tie sa na snehové budú meniť až vo večerných hodinách v dôsledku poklesu teplôt. 

Dnes sa budú teploty cez deň na našom území pohybovať nad +0 °C, a to v rozmedzí od +3 do +10 °C. K večeru sa začne ochladzovať a zrážky sa začnú meniť na tuhé skupenstvo. Na západe a vo vyšších polohách môže nasnežiť do 2 cm snehu. 

Dnes bude fúkať nepríjemný vietor

Dnes však od ranných hodín pozor na silný vietor, ktorý bude fúkať na západe Slovenska. Rýchlosť vetra môže dosiahnuť 35 km/h a v nárazoch až 70 km/h, takže dnešnú turistiku radšej prehodnoťte. 

Aj pondelok nás čaká podobný, pomerne teplý charakter počasia s teplotami do +9 °C, avšak v utorok sa sneženia dočkajú viacerí milovníci zimy. Mikuláš prinesie ochladenie a sneženie aj do nižších polôh. Zo začiatku však bude na Mikuláša skôr pršať, neskôr vplyvom ochladenia bude snežiť.

Sviatok sv. Mikuláša tak poteší najmä deti, ktoré si svoje čižmičky dajú do okien, za ktorými budú padať snehové vločky. Viac o ochladení a snežení nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd