Dnes sa ochladí aj o 10 °C a niekde sa môžu objaviť snehové prehánky

Dominik Cenkner

Pred nami je posledná februárová sobota, ktorá so sebou prinesie aj zmenu počasia. Kým v uplynulých dňoch sa teploty šplhali aj ku +20 °C, dnes už tak teplo nebude.

Počasie u nás bude ovplyvňovať studený front, ktorý v brázde nízkeho tlaku vzduchu postúpi cez našu oblasť ďalej smerom na juhovýchod. Za ním k nám začne prúdiť po prednej strane tlakovej výše, ktorej stred sa nachádza nad Britániou, od severu studený vzduch.

Sobota preto prinesie zmenu počasia. Jasnú oblohu vystrieda premenlivá, na severe až veľká oblačnosť. Ojedinele, na severe miestami, treba počítať so snehovými prehánkami. V nižších polohách to bude dážď.

Ako sme už spomínali v úvode ochladí sa. Teploty sa však stále miestami budú pohybovať mierne nad dlhodobým priemerom.

Najvyššia denná teplota vystúpi na +8 °C až +13 °C. Na severe to bude od +2 °C do +7 °C.

Fúkať bude severozápadný až severný vietor rýchlosťou od 3 do 10 m/s. V nárazoch miestami do 15 m/s.

Iná situácia bude na Gemeri, kde bude fúkať slabý vietor. Pozor by ste si však mali dať na horách, kde sa nad pásmom lesa očakáva búrlivý vietor až víchrica.

V nedeľu sa ešte o stupeň či dva ochladí, ale obloha sa postupne vyčasí. Nový pracovný týždeň a zároveň aj nový mesiac so sebou prinesie ďalšie oteplenie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd