Dnes už trópy nečakajte. Prudko sa ochladí

Peter Minárik

Počas uplynulej noci postupoval cez naše územie studený front s búrkami. Ten dnes výrazne zmení charakter počasia. Pripravte sa na výrazné ochladenie.

Ešte včera sme sa potili, no dnes nám bude na kraťasy zima. Od severozápadu totiž začal počas noci vpadať nad naše územie veľmi studený vzduch, ktorý dnes spôsobí výrazný pokles teplôt.

Studený vzduch k nám preniká za studeným frontom, ktorý rýchlo postupuje smerom na východ a už dnes sa dostane nad východný Balkán. Za ním k nám po okraji tlakovej výše, ktorej stred sa nachádza západne od Írska bude od severozápadu prúdiť studený vzduch.

Vďaka tomu dnešné maximálne teploty na našom území nemusia vystúpiť nad hranicu +20 °C a ak sa tak aj stane, tak by sa tak malo udiať len na západe územia.

Ako vidieť aj na mape dnešných očakávaných teplotných anomálii, tak sa očakávajú teploty až o viac než 10 °C nižšie ako včera.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd