Dnes v priebehu dňa prídu ďalšie výdatné zrážky. Pozrite si, kde bude snežiť

Peter Minárik

Naše územie v priebehu dnešného dňa zasiahne ďalšia vlna pomerne intenzívnych zrážok. Počasie totiž ovplyvní presúvajúca sa tlaková níž z oblasti Jadranského mora a tá prinesie do našej oblasti výdatné zrážky. Vyskytovať sa bude aj sneženie a to sa objaví aj na našom území.

Dnes sa počasie na našom území opäť zhorší a po niekoľkých dňoch relatívne pokojného počasia nás čaká pomerne výrazná zmena k horšiemu. Oveľa horšie však bude v neďalekých krajinách.

Počasie totiž dnes začne v našej oblasti ovplyvňovať rozsiahla tlaková níž, ktorá sa bude presúvať z oblasti Jadranského mora smerom nad Balkán.

Najnepriaznivejšie počasie čaká oblasť Talianska, Slovinska a Chorvátska, kde sa očakávajú výdatné zrážky, avšak bude sa vyskytovať aj nebezpečne silný vietor. Naše územie silný vietor nečaká, ale zrážkam sa nevyhneme.

Počasie sa zhorší popoludní

Rozsiahle zrážkové pole, ktoré súvisí s blížiacou sa tlakovou nížou, začne počasie na našom území ovplyvňovať v priebehu dnešného popoludnia. Zrážkové pole sa bude nasúvať od juhozápadu postupne nad celé naše územie.

Zrážky sa vyskytnú na celom našom území, no najintenzívnejšie by mali byť v oblasti západného Slovenska, kde by malo pršať trvalo. Podľa aktuálnych výstupov numerických modelov by na našom území malo spadnúť priemerne okolo 5 mm, avšak na západe to bude výrazne viac.

V celej západnej polovici územia spadne priemerne okolo 10 mm a na západnom Slovensku, predovšetkým v juhozápadných okresoch by mohlo spadnúť až okolo 20 mm zrážok.

Níž prinesie aj sneženie

Zrážky, ktoré sa budú na našom území vyskytovať, budú prevažne vo forme dažďa. Sneženie sa očakáva od nadmorskej výšky zhruba 900 metrov, avšak na severe by spočiatku, predovšetkým v noci mohlo snežiť už aj v nižších polohách. Aj tu však sneženie pomerne rýchlo prejde do dažďa.

Kúsok západne od nášho územia však bude snežiť aj v nižších polohách. Zhruba v oblasti západne od spojnice Viedeň-Graz by malo snežiť aj v nižších polohách. V oblasti Álp tak opäť zavládnu nebezpečné zimné podmienky.

Dnes sa teda pripravte na vlnu výrazných zrážok. Daždivo bude aj v nadchádzajúcich dňoch.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd