Dnes začalo BABIE LETO. Tak skoro neodíde

Ľubomír Franko

Ako ste dnes už určite pozorovali, vonku sa oteplilo a bolo slnečno. Nasledujúce dni budú rovnaké, dorazilo k nám totiž babie leto.

Po chladnejšom závere septembra k nám dorazilo teplejšie obdobie. Dôvodom je mohutná tlaková výš, ktorá sa rozprestiera od západného Ruska až nad západnú Európu. Zároveň sa nad Stredozemné more dostala tlaková níž vo vyšších vrstvách ovzdušia.

Takéto rozpoloženie útvarov spôsobilo, že nad naše územie začal od juhu prúdiť teplejší vzduch.

Počas nedele a pondelka sa k nám od juhozápadu dostane viac oblačnosti a ojedinele sa vyskytnú aj prehánky, už v utorok sa však tlaková níž nad Stredomorím začne vypĺňať a oblačnosti ubudne.

Z teplotného hľadiska by sa nič zmeniť nemalo. Najbližších minimálne 7 dní bude teplotne stabilných, s teplotami od +15 do +23 °C. Vonku nastane takzvané babie leto, ktoré sa u nás vyskytuje často koncom septembra alebo v prvej polovice októbra. 

Ako môžeme pozorovať z ansámblovej predpovede modelu GFS pre jednotlivé časti Slovenska, zmena v počasí sa tak skoro neočakáva. Nadpriemerné teploty tu pretrvajú a čaká nás tak pravé, babie leto.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd