Do našej oblasti naďalej prúdi studený vzduch od severu

Veronika Salayová

Na Slovensko naďalej prúdi studený vzduch, avšak na juhu Slovenska stúpajú teploty k +20 °C. Je to z toho dôvodu, že juh Slovenska je v závetrí. 

Posledné dni sa na našom území niesli v znamení citeľného ochladenia. V našich najvyšších horách, ale aj v Malej a Veľkej Fatre nasnežilo a noci boli mrazivé.

Dnešný deň priniesol už na pocit o niečo teplejšie počasie, avšak do našej oblasti stále prúdi studený vzduch zo severu. 

Studený vzduch z Poľska obteká Tatry a keďže juh Slovenska je v závetrí, je tam najteplejšie a teploty stúpajú vyššie. 

Rýchlosť a smer vetra vo štvrtok. Zdroj: iMeteo
Rýchlosť a smer vetra vo štvrtok. Zdroj: iMeteo

Dnešné maximá sa priblížili k +20 °C, avšak na severe Slovenska je o 10 °C chladnejšie. Najteplejšie bolo dnes v Dudinciach, kde vystúpila teplota na +19,3 °C. 

Dnešné maximálne teploty. Zdroj:  INCA/SHMU
Dnešné maximálne teploty. Zdroj: INCA/SHMU

Teploty nevystúpia nad +20 °C

Nasledujúce dni budú podobné tomu dnešnému dňu. Teploty počas dňa na Slovensku neprekročia hranicu +20 °C, avšak na horách bude o niečo teplejšie. Od soboty totiž bude prúdiť do našej oblasti už teplejší vzduch.

Teploty koncom týždňa a začiatkom budúceho týždňa budú mierne stúpať, najvýraznejšie na horách, čo spôsobí, že sneh sa bude topiť.

Začiatkom budúceho týždňa snehu vo Vysokých Tatrách výrazne ubudne a nebude takmer žiadny. Postupne tak Tatry stratia všetok svoj sneh a na opätovné sneženie v Tatrách si budeme musieť počať niekoľko ďalších dní. 

Viac o vývoji počasia na nasledujúce dni nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd