Vo východnej Európe a na Balkáne sa prudko ochladí o viac ako 20 °C

Balkánsky polostrov Veronika Salayová

Len pred pár dňami boli v Turecku a na Cypre zaznamenané rekordne vysoké teploty. O pár dní bude všetko inak – teploty sa prudko prepadnú. 

Zo severu a severovýchodu prúdi studený vzduch, ktorý do východnej časti Európy prináša výrazne chladnejšie počasie, aké panovalo v týchto dňoch. 

V priebehu víkendu a na začiatku budúceho týždňa sa v celej východnej a juhovýchodnej Európe postupne rozšíri pomerne veľmi studený vzduch. Teploty v posledný májový týždeň budú oveľa nižšie, ako je priemer.

Ochladenie už prichádza od severovýchodnej Európy a v nasledujúcich dňoch sa bude naďalej rozširovať smerom do východnej Európe, do oblasti Balkánu a Čierneho mora. Teploty budú hlboko pod dlhodobým priemerom.

V juhovýchodnej Európe a v Turecku dôjde k najdrastickejšej zmene teploty. Rekordné horúčavy v posledných dňoch vystrieda prudké ochladenie. V niektorých oblastiach sa môže v sobotu ráno vyskytnúť teplota aj pod 0 °C. V týchto oblastiach sa ochladí o 20 až 25 °C!

Zdroj: Severe Weather Europe
Zdroj: Severe Weather Europe

Ranné teploty poklesnú v celej východnej Európe a pobaltskom regióne, najmä v piatok a sobotu. Vyskytne sa aj prízemný mráz, a to v Poľsku, Ukrajine, Bielorusku, ako aj v pobaltských krajinách. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd