Do zajtra rána môže spadnúť 30 mm zrážok. Lokálne hrozia aj povodne

Veronika Salayová

Upršaná nedeľa prinesie na územie Slovenska množstvo zrážok, na niektorých miestach môže spadnúť až 30 mm.

Do pondelka rána spadne na území Slovenska od 1 do 15 mm zrážok, avšak na severe a v oblasti Tatier bude pršať intenzívnejšie a môže spadnúť až do 30 mm zrážok.

Počas soboty do nedeľného rána spadlo na Slovensku od 1 do 10 mm zrážok. Najviac pršalo na severe, kde spadlo od 10 do 20 mm zrážok, lokálne aj viac, informuje SHMÚ.

Napríklad Huty hlásili do nedeľného rána 26,5 mm, približuje SHMÚ. Najmenej napršalo na juhozápade, väčšinou len do 1 mm.

Na väčšine územia aktuálne mrholí alebo prší a zrážky budú pokračovať aj počas nasledujúcich hodín, a to najmä na severe a severovýchode, kde môže pršať až do večera a aj v priebehu noci.

S vytrvalým dažďom sa spája aj riziko lokálnych povodní, ktoré môžu rozvodniť vodné toky v okresoch Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Kežmarok a Stará Ľubovňa.

Na horách sa očakáva aj silný vietor, ktorý môže fúkať v Žilinskom, Prešovskom a Banskobystrickom kraji. V polohách nad 1500 m n. m. môže rýchlosť vetra krátkodobo v nárazoch dosiahnuť 110 až 125 km/h.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd