Doprava na strednom Slovensku kolabuje

Peter Minárik

Intenzívne sneženie spôsobuje na strednom Slovensku množstvo dopravných problémov. Komplikácie sú na viacerých miestach.

Od skorého rána v oblasti stredného Slovenska intenzívne sneží a sneženie komplikuje dopravu na viacerých miestach.

Najhoršia situácie ja na Orave a v Banskobystrickom kraji. Horský priechod Šturec je neprejazdný pre všetku dopravu. Pre nákladnú dopravu sú neprejazdné horské priechody Donovaly a Čertovica.

Veľké problémy sú ja na dolnej Orave. Komplikácie sú v okolí Dolného Kubína, či Oravského Podzámku, kde sa tvoria kolóny.

foto: Patrik Straka, Oravský Podzámok

foto: Tonko Kazík, Polianka

Uzavretá je aj cesta medzi Tisovcom a Muránskou Hutou.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažné mokrý, na D1 Považská Bystrica - Hričovské Podhradie, Dubná Skala - Turany a D3 Svrčinovec - Skalité je vrstva čerstvého až kašovitého snehu do 1-2 cm.

Rýchlostné cesty sú prevažne mokré, okrem R1 Žarnovica - Žiar nad Hronom, R3 obchvat Hornej Štubne a Trstenej, kde je vrstva čerstvého až kašovitého snehu do 3 cm, v úseku R3 Sedliacka Dubová - Široká do 4-5 cm.

diaľnica D3, foto: Mário Svrček

Sneženie by sa v nasledujúcich hodinách malo sústrediť na Banskobystrický kraj, kde bude snežiť až do večera.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd