Dovolenka na Slovensku bez poistenia je zbytočné riziko

Dovolenka na Slovensku bez poistenia je zbytočné riziko
Peter Minárik

Tento rok bude veľká časť z nás dovolenkovať na Slovensku. More tu síce nemáme, no naša krajina je rajom pre milovníkov hôr a turistiky. Slovenské hory majú stále čo ponúknuť, preto niet divu, že ich každý rok navštívia tisícky turistov.

Každá dovolenka má však úskalia a neplatí to iba pri cestovaní do zahraničia. Pri dovolenkovaní na Slovensku by ste tiež mali myslieť na správne poistenie. V našom článku vám poradíme, ako si zabezpečiť najlepšiu poistnú ochranu pri pobyte na horách a cestovaní po našej krajine.

Aj do hôr by ste sa mali poistiť

Horský terén je nevyspytateľný a aj skúseným horolezcom či turistom sa môže stať, že zle odhadnú prostredie alebo ich zastihne nepriazeň počasia. Ľahko sa potom ocitnú v situácii, keď budú potrebovať zásah horskej služby. Potrebná pomoc síce príde, nebude to však zadarmo. Záchranná akcia horskej služby vás môže vyjsť aj na niekoľko stoviek eur. Ak bude potrebný aj prevoz vrtuľníkom, môže to stáť oveľa viac. Vaše verejné zdravotné poistenie pritom takýto zásah nekryje. Keď si však pred odchodom do hôr uzatvoríte poistenie na hory, náklady za zásah horskej služby zaplatí vaša poisťovňa. Horské poistenie je platné na celom území Slovenska a môžete si v rámci neho pripoistiť aj batožinu alebo rizikové športy. Stojí iba pár eur, no v prípade núdze sa vám môže niekoľkonásobne vyplatiť.

Úrazové poistenie posádky pri dlhých cestách nesmie chýbať

Poistenie môže chrániť aj osoby vo vozidle, ktoré v ňom cestujú. Reč je o úrazovom poistení posádky, ktoré chráni ľudí sediacich v automobile. Zabezpečí poistné plnenie vtedy, keď osoba sediaca v aute utrpí úraz alebo príde k jej usmrteniu či trvalej invalidite. Tento typ poistenia sa vám bude hodiť v prípadoch, keď s vaším vozidlom budete chcieť absolvovať dlhé trasy, napríklad z jedného konca Slovenska na druhý. Čím je vaša cesta dlhšia a náročnejšia, tým je väčšie riziko, že príde k nehode. Preto chráňte seba a tiež ostatných ľudí, ktorí budú s vami cestovať. Úrazové poistenie posádky je platné po celý rok, takže vás bude chrániť na cestách bez ohľadu na to, či v lete cestujete do Tatier na dovolenku alebo cez Vianoce za vašimi blízkymi.

Bez cestovného poistenia ani na krok

Aj keď sa situácia ohľadom pandémie u nás a v okolitých štátoch zlepšila, stále sa neodporúča cestovať mimo hranice, najmä do niektorých krajín. Ak však napriek tomu budete mať pracovné povinnosti v zahraničí alebo sa rozhodnete vycestovať na dovolenku do obľúbených dovolenkových destinácii, cestovné poistenie určite nezanedbajte. S poistením na cesty môžete chrániť nielen seba, ale aj vašu batožinu, či sa poistiť pre prípady, keď spôsobíte škodu tretej osobe alebo sa zraníte pri vykonávaní rizikového športu. Riskovať sa neoplatí, mať kvalitné cestovné poistenie áno.

Či už si zvolíte poistenie do hôr a tiež aj úrazové poistenie posádky, alebo sa vyberiete do zahraničia s cestovným poistením, s Netfinancie.sk si vždy viete nájsť najlacnejšie a najvhodnejšie poistenie. A stačí vám na to iba počítač, prípadne mobil s pripojením na internet a pár minút času.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd