Dusné počasie čakajte aj v utorok

Peter Minárik

V našej oblasti sa dnes teploty opäť dostali nad hranicu +30 °C. Okrem toho však dnes panovala aj vyššia vlhkosť, a tak bolo na pocit dusno. Dusno bude aj v utorok.

Do našej oblasti prúdi vlhký vzduch, pri ktorom dnes teploty stúpali až nad hranicu +30 °C.

Spomedzi staníc siete METAR dnes bolo najteplejšie v Dudinciach a v Milhostove, kde sa teplota vyšplhala až na +30,7 °C. Nad +30 °C však vystúpili teploty aj v Žiari nad Hronom, v Hurbanove, v Lučenci, v Jaslovských Bohuniciach, v Lučenci, či na Sliači.

Okrem toho však na našom území panovala aj vyššia vlhkosť, čím je vzduch dusnejší. Kombináciou teploty vzduchu a vlhkosti vieme vypočítať hodnoty rosného bodu a hodnoty okolo +18 °C už značia dusné počasie.

Pri pohľade na očakávané hodnoty rosného bodu na zajtrajšie popoludnie je zrejmé, že hodnoty okolo +18 °C sa očakávajú zajtra na východe nášho územia. 

Zajtra tak treba opäť počítať s tým, že bude na pocit dusno.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd